Viden

Skatteklasser 2022

Skatteklasserne i 2022 forbliver de samme som i 2021. Dit afkast vil stadig være underlagt inflationsjusteringer. Spørg din skatteforbereder om dette. Spørg din stat for at afgøre, om der er nogen forskel mellem de statslige og føderale skatteklasser. For indgivelse af fælles selvangivelser gælder det samme. Skattesatserne for enkeltfiler vil være lidt anderledes end for fælles filer.
Skatteklasser

Du kan forberede dig på fremtiden ved at forstå forskellene mellem skatteklasserne i 2021 og 2022. Selvom skattesatserne forbliver de samme for 2021-2022, vil skatteklasserne, standardfradragene og skattesatserne alle have små ændringer. Du befinder dig muligvis i en anden skatteklasse i 2022 på grund af inflationen. Dette vil ikke påvirke det beløb, du betaler i skat, hvis det indgives i 2022-året.
Tabeller, der indeholder indeholdelse af kildeskat

IRS udgav for nylig opdaterede indkomstskattetabeller for 2022. Disse tabeller kan bruges af arbejdsgivere til at beregne føderal indkomstskat tilbageholdt fra deres medarbejderes lønsedler. Disse tabeller viser også beskæftigelsesskattesatserne. Disse satser kan ændres hvert år og har indflydelse på, hvor mange penge der tilbageholdes fra medarbejdernes lønsedler. Disse ændringer skal overholdes af arbejdsgiverne for at sikre, at de betaler den korrekte skat.
Marginalskattesats

Januar skatteår er det bedste tidspunkt at gennemgå din økonomiske situation. Du bør se på marginalskatten i 2022 for ægtepar. En særlig lånerente kan være tilgængelig for ægtefæller, der tjener mere end dig. Den gælder for første kvartal i 2022. Der er trin, du kan tage for at reducere din skatteregning i januar.
Enkelt filer

Internal Revenue Service (IRS) har for nylig annonceret nye skatteklasser i 2022. Disse parenteser varierer afhængigt af din skattepligtige indkomst eller skatteyderstatus. Inflation kan få dig til at være i en højere skatteklasse hvert år. De nye skatteklasser for 2022 kan bruges som en guide til at planlægge fremad. Det kan være en god idé at indgive separat næste år, hvis din skatteklasse er lavere, end den er nu.
Gifte sager

IRS frigav skatteklasserne for 2022. Skatteklasserne er de samme, men cutoff-beløbene er blevet justeret for at tage højde for inflationen. Det beløb, du betaler, afhænger af din indkomst og arkiveringsstatus. Her er nogle retningslinjer, der hjælper dig med at beregne din skattepligt i 2022. Dette er gode nyheder for ægtepar, der ønsker at indgive i fællesskab, men ikke ved hvordan. IRS frigav nye parenteser for skatteåret 2022 i slutningen af januar.
Kredit for arbejdsindkomst

IRS-tabellerne for linje 1 (eller linje 2) på 1040 giver detaljer om den minimale og maksimale arbejdsindkomst, der kræves for at være berettiget til skattefradraget for optjent indkomst. Denne kredit er værd $ 1.350 pr. Person pr. Måned og $ 2.260 pr. Par pr. Måned afhængigt af indtjeningen og antallet af børn, der er berettigede. For at kreditten skal være gyldig, skal du have indkomst og et gyldigt socialsikringskort.